Antipasti




Antipasto is een Italiaans aperitief hapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt.

 

Het is de voorpost van wat later volgt, een feest van een maaltijd. Antipasti zijn meer dan hors d'oeuvre's, meer dan zomaar een voorgerecht. Iedere streek heeft zo zijn eigen specialiteit, die gemaakt is van lokale producten. Zoals de Toscaanse crostini met kippenlever paté of de gefrituurde courgette bloesems uit Rome, het zijn allemaal culinaire meesterwerkjes in het klein. In Napels noemen ze het ook wel 'Piatti sfiziosi', waarbij sfizioso zoveel als 'lekker' maar ook iets wat de eetlust prikkelt, betekent.

 

 

Die middag nemen wij u mee door Italie en maken we uit elke streek de typische Atipasti gerechten klaar. Daarbij serveren wij jullie uiterraard ook aangepaste wijnen gekozen door onze Sommelier Conseil Bernard Devriendt.



shop kooklessen onze recepten catering demonstraties agenda degustaties


Ontvang je reeds onze nieuwsbrief ?