Gegratineerde Oesters




Ingrediënten:

 

12 creuse (zeeuws)
1 ui of sjalot fijn versnipperd
room
witte wijn
roux
gemalen kaas

 

Bereiding:

 

- Open de oesters,haal ze uit de en vang het vocht op.
- Kook de oesters op in hen vocht met evenveel witte wijn.
- Haal de oesters uit en leg ze terug in hun schelp.
- Doe in het kook vocht de versnipperde ui of sjalot en een draai van de pepermolen.
- Laat alles inkoken tot bijna de helft doe nu een scheut room bij (evenveel als het resterende kookvocht laat goed doorkoken en bind met de roux en doe er de gemalen kaas bij.
- Zeef de saus giet over de oester en doe er nog een beetje gemalen kaas over.
- Gratineer onder de grill.

 

Ideale wijnsuggestie



shop kooklessen onze recepten catering demonstraties agenda degustaties


Ontvang je reeds onze nieuwsbrief ?