Bloemkoolsoepje met Mosselen




Ingrediënten:

- 1 bloemkool
- 1 wit van prei
- 2 ajuinen
- 2dl gevogeltebouillon
- 2 aardappelen (geschild)
- 500g mosselen
- 2 selderstengels
- 1 glas witte wijn

 

Bereiding:

 

- Snij alle groenten in grove stukken.
- Hou een deel van de ui, prei en bloemkool voor de soep en een deel ui en selder voor de mosselen.
- Bereid de mosselen met een beetje selderijzout,peper en witte wijn. Eens ze open zijn haal ze uit hun schelp en hou het kookvocht apart.
- Stoof ui, prei, aardappelen en bloemkool zachtjes aan zonder aan te kleven. Bevochtig met gevogeltebouillon en breng aan de kook tot alle groenten gaar zijn en mix dan.
- Smaak de soep af met het kookvocht van de mosselen. (niet teveel want deze is gezouten van smaak).
- Doe de mosselen in een aperitiefglaasje en verdeel dan de soep.



shop kooklessen onze recepten catering demonstraties agenda degustaties


Ontvang je reeds onze nieuwsbrief ?