Appelgebak in bladerdeeg met Creme Anglaise




Ingrediënten:


 
- 2 appels
- 1 vel bladerdeeg
- kaneel
- suiker
 
Voor de Crème Anglaise:
 
- 0,5 l melk
- 1 vanillestok
- 6 eidooiers
- 100g suiker
 
 

 

Bereiding:

 

- Neem een recht stuk bladerdeeg van ongeveer 10 op 15cm. Schil de appels en snij in stukken. Stoof ze aan met suiker en kaneel.
- Breng 1 à 2 eetl. op het bladerdeeg. Strijk op de randen eigeel en vouw dicht. Maak enkele insnijdingen. Bak in een voor verwarmde oven van 200° ongeveer 10 min.


Crème Anglaise:

- klop de dooiers en suiker op tot ze wit zijn.
- Kook de melk met de overlangs opengesneden vanillestok.
- Laat 10 min. rusten en verwijder de vanillestok en giet de melk in de ruban.
- Zet terug op vuur en warm opnieuw op tot dat het mengsel indikt.
- Laat afkoelen.

 
 
 
 



shop kooklessen onze recepten catering demonstraties agenda degustaties


Ontvang je reeds onze nieuwsbrief ?