Gelakte Eendenborst met luikse siroop




Ingrediënten:

(voor 2 personen)

-2 eendenborsten
-luikse siroop
-wild fond of kalfsfond
-wortelen+/- 300 gr.
-boter
- witloof +/- 2 pijltjes
-2 grote aardappelen
-stuk donkere chocolade
-rode wijn
-look,sjalot,tijm en laurier

 

Bereiding:

- Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1cm op 1cm.kook ze half gaar en spoel ze onder koud water.
- Snij het witloof fijn en bak kort aan.
- Schil de wortelen en snij ze in gelijke stukken. kook ze gaar en pureer ze glad.
- Kruiden met peper en zout.
- Doe er enkele stukken boter bij
- Pareer de eendenborsten (de vet randen afsnijden)
- Snij enkele keren in het resterende vet.
- Strijk de eendenborsten in met luikse siroop.kruiden met peper.
- Schroei de vel kant en de vlees kant dicht .
- Hou warm.
- De afgesneden vet randen bakken in een pan samen met sjalot,wortel ,look,tijm en laurier.blussen met rode wijn en fond.
- Laat inkoken.
- Zeef de saus en smaak af met luikse siroop en een stuk chocolade.
- Werk de saus op met boter.
- Bak de aardappel blokjes goudbruin met wat tijm (voor de liefhebber op het laatst een geplet teentje look)



shop kooklessen onze recepten catering demonstraties agenda degustaties


Ontvang je reeds onze nieuwsbrief ?