Erwtensoep met Munt




Ingrediënten:

(voor 4 personen)

- 500g diepvrieserwten
- 1 wit van de prei
- 1 ui
- 100g gerookte spek
- 1 snede wit brood
- 1 blokje kippenbouillon
- verse munt
- arachideolie

 

 

 

Bereiding:

- Snij de prei en de ui fijn en stoof ze aan in de olie.
- Voeg de erwten toe en stoof ze mee aan.
- Bevochtig met +/- 1l water en doe er het bouillonblokje bij.
- Kook even goed door en dan nog 5 min op een zacht vuurtje.
- Snij de korst van het brood en snij het kruim in dobbelstenen. Toost ze in de oven.
- Bak de spekblokjes in een antikleefpan zonder vet.
- Mix de soep lang samen met wat munt en zeef ze.
- Schenk de soep met spek, broodcroutons en versnipperde munt.

 



shop kooklessen onze recepten catering demonstraties agenda degustaties


Ontvang je reeds onze nieuwsbrief ?